Tesla Motors este investigată în SUA de autoritatea NHTSA pentru circumstanțele în care sistemul de asistență Autopilot a fost activ pe mașinile companiei și s-au produs accidente.
Autopilot a fost lansat pe primele mașini Tesla în 2014 și de atunci a tot fost îmbunătățit, dar au fost și accidente mortale și foarte multe cazuri în care șoferii au testat limitele sistemului gândit să ajute șoferul, nu să-l înlocuiască.
Autoritatea National Highway Traffic Safety Administration spune într-un document că, de la început de 2018, a identificat 11 cazuri în care au survenit accidente cu mașini Tesla la care era activat sistemul Autopilot, accidente la care mașinile Tesla au lovit unul sau mai multe vehicule, potrivit New York Times.
NHTSA spune că va analiza cu atenție sistemele de asistență a șoferului precum Autopilot, fiindcă tot mai mulți șoferi le folosesc și îngrijorările au crescut. Agenția a cerut recent companiilor auto să-i raporteze cazurile în care au fost implicate mașini la care aceste sisteme de asistență la condus erau activate.
Mulți constructori auto au dezvoltat sisteme de asistență, dar cel mai cunoscut este Autopilot lansat acum 7 ani și îmbunătățit constant de atunci.
În mai multe țări șoferii au fost avertizați că Autopilot nu înseamnă mașină autonomă, iar șoferii nu trebuie să-și ia ochii de la drum.